• Σεπτέμβριος 25, 2018, 20:17:43
• Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
 
Νέα:
Για το δανεισμό πανεπιστημιακών συγγραμμάτων
μπορείτε να απευθύνεστε εδώ

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1
Γενική Συζήτηση / Απ: Δέκα χρόνια μετά...
« Τελευταίο μήνυμα από Nuria στις Σήμερα στις 19:08:22 »
ααα εγώ δεν εννοούσα για τα επαγγελματικά, γενικά μιλούσα. Απλώς δεν έχω πια καμία ανάγκη να σκέφτομαι 10 χρόνια μετά. Τώρα κι ό,τι γίνει!
2
Γενική Συζήτηση / Απ: Για να ξεσπάμε (όχι όπου βρούμε)
« Τελευταίο μήνυμα από asimeniasfika στις Χθες στις 23:47:05 »
Και να προσθέσω ότι πέρα από αυτούς που υπογράφουν εναντίον σας και τουλάχιστον έχουν τα κότσια να κατηγορήσουν άλλους επώνυμα, πού και πού σκάνε και κάτι παθητικά επιθετικοί τύποι που τη βγάζουν λάδι και κάνουν χειρότερο κακό. Σε διάφορους χώρους.
3
Γενική Συζήτηση / Απ: Κάποιος....κάπου....κάποτε.....
« Τελευταίο μήνυμα από asimeniasfika στις Χθες στις 23:42:35 »
Κάποια αναρωτιέται πού θα φτάσει το ποσοστό των παιδιών με δυσκολίες και συναισθηματικά προβλήματα...
Κάτι δεν πάει καθόλου καλά στον κόσμο αυτό.

Κάποια, δες το ποστ μου στο 10 χρόνια μετά.
4
Γενική Συζήτηση / Απ: Δέκα χρόνια μετά...
« Τελευταίο μήνυμα από asimeniasfika στις Χθες στις 23:41:55 »
Καταρχάς χαίρομαι που 10 χρόνια μετά μπαίνουμε ακόμα στο φόρουμ κάποιες ψυχές. Επίσης χαίρομαι που εμείς που κάνουμε αυτή τη συζήτηση διδάσκουμε ή έχουμε διδάξει από όσο ξέρω έστω μια φορά.

Για να καταθέσω και την προσωπική μου φιλοσοφία, υπάρχει μία ηλικία της ζωής μέχρι την οποία έχουμε σκεφτεί πώς θα θέλαμε να είναι η ζωή μας. Από εκεί και πέρα ξεκινάει το κολύμπι στα βαθιά, ειδικά εάν δεν έχεις κάνει όλα, ούτε καν τα πιο πολλά, από αυτά που φανταζόσουν. Αυτά μάλιστα μπορεί να είναι πράγματα που οι άλλοι θεωρούσαν πως έπρεπε να κάνεις μέχρι μία ηλικία - ειδικά για τους τριαντάρηδες, η κοινωνία έχει ένα πακέτο από στάνταρντς. Έπειτα αναθεωρείς τους στόχους και καταλαβαίνεις ότι το τέλος δεν είναι χρονικό, αλλά αυτό που δημιουργούμε στο μυαλό μας - και χρησιμοποιώ εδώ τη λέξη τέλος με την έννοια του σκοπού. Αν σκεφτούμε τη διττή σημασία της λέξης, πολλές θετικές σκέψεις μπορούν να ακολουθήσουν.

Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού το ίδιο πρέπει να είναι δυναμικό. Σκέφτομαι πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές φορές παιδιά από οικογένειες που δεν πέτυχαν σωστά αυτό το "τέλος" που θα έπρεπε να έχει μία οικογένεια, αν έχουμε στο μυαλό μας ότι για την ελληνική κοινωνία πρέπει στα τριάντα να έχει κανείς οικογένεια, δουλειά, να μην πάρει διαζύγιο για να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά κ.λπ.
 Έχουμε να αντιμετωπίσουμε νέα γνώση, οπότε πρέπει να επιμορφωνόμαστε - κανείς δε μπορεί να πει πλέον "έγινα δάσκαλος, διορίστηκα/βολεύτηκα και τέλος". Εύχομαι βέβαια σε 10 χρόνια από τώρα να έχουν βολευτεί μόνιμα αυτοί που πραγματικά το δικαιούνται και τρέχουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και δίνουν την ψυχή τους για να διδάξουν ως αναπληρωτές. Ελπίζω να μη σας κούρασα.
5
Γενική Συζήτηση / Απ: Δέκα χρόνια μετά...
« Τελευταίο μήνυμα από Nuria στις Χθες στις 20:02:40 »
ναι όντως! περνούν πολύ γρήγορα.
6
ακούω λίγες ειδήσεις
7
Γενική Συζήτηση / Απ: Για να ξεσπάμε (όχι όπου βρούμε)
« Τελευταίο μήνυμα από Nuria στις Χθες στις 20:00:14 »
Συμφωνώ απόλυτα. Σαπίλα. Συνάδελφοι, ενώ όλοι κοιτάζουν πώς να βολευτούν.
8
Θέματα Σεπτεμβρίου 2018 (Μη ακριβής διατύπωση)

Θέμα 1
α. Να αναφέρετε τους τύπους των σχολείων.
β. Να αναφέρετε τα συστήματα στο οικοσυστημικό μοντέλο του Bronfenbremmer και να συζητήσετε πώς μπορεί αυτό να αξιοποιηθεί από το σύγχρονο εκπαιδευτικό.

Θέμα 2
α. Να αναφέρετε τις μορφές της οικογένειας που συναντάμε στις δυτικές κοινωνίες σήμερα, με κριτήριο τη δομή.
β. Να παρουσιάσετε συνοπτικά τις λειτουργίες της οικογένειας που επηρεάζουν τη σχολική ζωή.
9
Γενική Συζήτηση / Απ: Για να ξεσπάμε (όχι όπου βρούμε)
« Τελευταίο μήνυμα από fenia στις Σεπτέμβριος 23, 2018, 22:03:19 »
Εγώ πιστεύω πως ο κλάδος μας είναι ο πλέον τραγικός (ίσως καλύτερα από τους γιατρούς και τους πανεπιστημιακούς βέβαια,που είναι οι πιο τραγικοί ως δουλειά-λειτούργημα),γιατί είμαστε δάσκαλοι και πρέπει να διδάσκουμε και με πράξεις.

Αυτό ειδικά που έζησα φέτος με διχασμό μόνιμων-αναπληρωτών στο σχολείο που ήμουν που ήμασταν μισοί μισοί και με την υποκρισία που επικρατεί έπεσα από τα σύννεφα! Αδιαφορία για τον συνάδελφο,κακία, ρουφιανιά...και δυστυχώς όχι από ένα άτομο...

Καταθέσαμε κείμενο διαμαρτυρίας στο σωματείο μας 10 αναπληρωτές για τη συμπεριφορά του διευθυντή και εκείνος μάζεψε τους μόνιμους και τους έβαλε να υπογράψουν εναντίον μας.Κι εκείνοι το έκαναν!!!!Και μαζί τους δεν είχαμε ποτέ κανένα θέμα. Πώς λες τη λέξη ''συνάδελφος'' μετά;

Σαπίλα δυστυχώς,είναι πολύ στενάχωρο.
10
Οι Ζωές και οι Εμπειρίες μας / Απ: Τι κάνεις τώρα (εκτος απο το να είσαι στο φόρουμ);
« Τελευταίο μήνυμα από fenia στις Σεπτέμβριος 23, 2018, 21:48:08 »
Απαντάω σε συνομιλίες.
Σελίδες: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10