ptde.gr - forum

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας - H σχολή μας => Χρήσιμες Πληροφορίες για Φοιτητές => Μήνυμα ξεκίνησε από: asimeniasfika στις Δεκεμβρίου 06, 2012, 20:22:00

Τίτλος: Εθελοντική υποστήριξη φοιτητών με αναπηρία
Αποστολή από: asimeniasfika στις Δεκεμβρίου 06, 2012, 20:22:00
(http://www.uoa.gr/uploads/pics/BannerProposition3.png)

Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία αναζητά εθελοντές που θα καλύψουν τις ανάγκες των Φοιτητών με Αναπηρία για το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σύνδεσμο http://access.uoa.gr/Unit%20Volunteerism.htm μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, ενώ θα πρέπει να παρακολουθήσουν, στο κτήριο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστημιούπολη, μια υποχρεωτική εκπαίδευση την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου ή την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 μέχρι τις 17:00.

Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται σχετική εμπειρία και ότι παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα εθελοντισμού.

 Επίσης:

·  Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, από τις 12:00 μέχρι τις 15:00 θα διεξαχθεί μια βιωματική ημερίδα «Εκμάθησης τεχνικών συνοδού ατόμων με απώλεια όρασης» σε συνεργασία με Εκπαιδευτές Κινητικότητας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών.

·  Τετάρτη 19 Δεκέμβρη, από τις 10:00 μέχρι τις 13:00, θα διεξαχθεί μια βιωματική ημερίδα «Εκμάθησης τεχνικών συνοδού χρήστη ηλεκτροκίνητου ή χειροκίνητου αμαξιδίου» σε συνεργασία με το περιοδικό «Αυτονομία».

Οι ημερίδες αυτές δεν είναι υποχρεωτικές, αλλά θεωρούνται πολύ χρήσιμες. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τίτλος: Απ: Εθελοντική υποστήριξη φοιτητών με αναπηρία
Αποστολή από: CunduLunaVini στις Δεκεμβρίου 06, 2012, 20:34:59
Πολύ ωραία όλα αυτά και μπράβο. Όταν όμως δεν υπάρχουν υποδομές, δεν διευκολύνεται η κατάσταση, είτε υπάρχει συνοδός είτε όχι. ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ που στη σχολή μας υπάρχει μυστική πόρτα που οδηγεί στο υπόγειο και από κει στο ασανσέρ για τα άτομα με αμαξίδιο. Η πόρτα αυτή όμως μάλλον έχει φτιαχτεί για να περνάνε όρθιοι άνθρωποι ή χόμπιτ και όχι αναπηρικά αμαξίδια (το ίδιο και οι πόρτες των ασανσέρ, εκ των οποίων το ένα δεν δουλεύει -κι εδώ κολλάει το ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ που δουλεύει το άλλο! :P) Προφανώς δηλαδή δεν είχε ληφθεί κάποια μέριμνα για αυτά τα άτομα (και μετά λέμε να μην μιλάμε για κοινωνικό αποκλεισμό), απλώς ΕΤΥΧΕ και υπήρχε αυτή η...λύση!!! Φαντάζομαι πως το ίδιο θα ισχύει και για τα άτομα με άλλες αναπηρίες...
Πάντως, πραγματικά, είναι καλό να υπάρχουν άτομα στη σχολή που να μπορούν να βοηθήσουν έστω και λίγο. Και στην τελική, ας μην τα κάνουμε όλα για τη βεβαίωση...
Τίτλος: Απ: Εθελοντική υποστήριξη φοιτητών με αναπηρία
Αποστολή από: asimeniasfika στις Δεκεμβρίου 06, 2012, 21:15:36
Έχεις απόλυτο δίκιο Χρύσα. Δεν υπάρχει καμία μέριμνα, οι φοιτητές με αναπηρία είναι αποκλεισμένοι, λες και δεν έχουν το δικαίωμα της φοίτησης.
Τίτλος: Απ: Εθελοντική υποστήριξη φοιτητών με αναπηρία
Αποστολή από: λιβελούλα στις Απριλίου 28, 2014, 23:41:03
Πρόσκληση εθελοντών για την υποστήριξη Φοιτητών με Αναπηρία

Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία του ΕΚΠΑ αναζητά εθελοντές που θα καλύψουν τις ανάγκες των Φοιτητών με Αναπηρία για το  εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη της υπηρεσίας εθελοντισμού, κυρία Αριάδνη Βελισσαροπούλου
(τηλ: 210 7275130, mail: ariadni@di.uoa.gr).

Οι εθελοντές επιλέγουν πόσες ώρες την εβδομάδα επιθυμούν να διαθέσουν και με ποιον τρόπο προτιμούν να προσφέρουν. Επίσης θα χρειαστεί να παρακολουθήσουν μια υποχρεωτική κατάρτιση. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 09/05/2014. Υποχρεωτική κατάρτιση: Τετάρτη 14 Μαΐου ή Πέμπτη 15 Μαΐου, 11:00 με 16:40.
Τίτλος: Απ: Εθελοντική υποστήριξη φοιτητών με αναπηρία
Αποστολή από: asimeniasfika στις Οκτωβρίου 03, 2014, 14:51:04
Κάλεσμα Εθελοντών

Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία αναζητά εθελοντές που θα καλύψουν τις ανάγκες των Φοιτητών με Αναπηρία για το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους. Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την Πέμπτη 16 Οκτώβρη, ενώ θα πρέπει να παρακολουθήσουν, στο κτήριο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστημιόπολη, μια υποχρεωτική ημερίδα κατάρτισης την Δευτέρα 20 Οκτώβρη ή την Τρίτη 21 Οκτώβρη (ώρες 11:00-16:30). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη της υπηρεσίας εθελοντισμού, κα Αριάδνη Βελισσαροπούλου (τηλ: 210 7275130, email: ariadni di.uoa.gr).

Τίτλος: Απ: Εθελοντική υποστήριξη φοιτητών με αναπηρία
Αποστολή από: λιβελούλα στις Μαρτίου 11, 2015, 20:54:20
Κάλεσμα Εθελοντών

Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών αναζητά εθελοντές που θα καλύψουν τις ανάγκες των Φοιτητών με Αναπηρία για το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι τις 25 Μαρτίου, ενώ θα πρέπει να παρακολουθήσουν, στο κτήριο του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστημιόπολη, μια υποχρεωτική ημερίδα κατάρτισης την Δευτέρα 30 Μαρτίου από τις 11:00 μέχρι τις 16:40 ή την Τρίτη 31 Μαρτίου από τις 12:00 μέχρι τις 17:40.

Οι εθελοντές υποστηρίζουν τους Φοιτητές με Αναπηρία με ποικίλους τρόπους,  που διαφέρουν ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε Φοιτητή. Μπορούν να υποστηρίξουν τους Φοιτητές με Αναπηρία με τον τρόπο που προτιμούν και για όση ώρα μπορούν να διαθέσουν. Ενδεικτικά, μπορεί να αναλάβουν την συνοδεία κάποιου συμφοιτητή τους στους χώρους της σχολής για κάποιες ώρες, το κράτημα σημειώσεων κάποιων μαθημάτων, την δακτυλογράφηση εκπαιδευτικού υλικού σε προσβάσιμη μορφή ή την εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων στον υπολογιστή.

Η δέσμευση των εθελοντών διαρκεί ένα εξάμηνο, ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να ανανεώσουν το ενδιαφέρον τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη της υπηρεσίας εθελοντισμού, κα Αριάδνη Βελισσαροπούλου (τηλ: 210 7275130, email: ariadni [at] di.uoa.gr).

Προσοχή, οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τίτλος: Απ: Εθελοντική υποστήριξη φοιτητών με αναπηρία
Αποστολή από: asimeniasfika στις Μαρτίου 01, 2017, 15:47:24
Υπηρεσία Εθελοντικής Υποστήριξης για Φοιτητές με Αναπηρία

Πρόγραμμα εαρινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2016-2017
7/02/2017: Πρόσκληση για εθελοντές φοιτητές


Υπάρχουν σημαντικές ανάγκες στο ΠΤΔΕ σε φοιτητές που επιθυμούν να μοιραστούν τις σημειώσεις των μαθημάτων που παρακολουθούν καθώς και να αναλάβουν, μαζί με άλλους εθελοντές, την μετατροπή τους σε ηλεκτρονική προσβάσιμη μορφή. Οι αποστολές που προτείνονται, διαμορφώνονται σύμφωνα με το δικό σας πρόγραμμα. Περισσότερες λεπτομέρειες: Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία του ΕΚΠΑ


http://access.uoa.gr/Unit%20Volunteerism.htm
Τίτλος: Απ: Εθελοντική υποστήριξη φοιτητών με αναπηρία
Αποστολή από: Musiclover στις Σεπτεμβρίου 16, 2017, 16:56:38
Φετος τη θα ισχυσει?
Τίτλος: Απ: Εθελοντική υποστήριξη φοιτητών με αναπηρία
Αποστολή από: asimeniasfika στις Σεπτεμβρίου 18, 2018, 19:09:42
Δείτε οι νέοι και οι παλιότεροι φοιτητές πώς μπορείτε να βοηθήσετε αν θέλετε συμφοιτητές σας με αναπηρία.

Επίσης, μπορείτε όσοι είστε άτομα με αναπηρία να δηλώσετε ποιες είναι οι ανάγκες σας σε βοήθεια.
http://access.uoa.gr/?page_id=80