• Νοεμβρίου 12, 2019, 09:05:06
• Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
 
Νέα:
Για οποιαδήποτε ανακοίνωση, πληροφορία ή άλλου είδους επικοινωνία σχετική με το ptde.gr-που δεν καλύπτεται ήδη από το site-μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο ptde.gr@gmail.com

Αποστολέας Θέμα: Ανακοινώσεις Ε.Κ.Π.Α.  (Αναγνώστηκε 5240 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος asimeniasfika

 • Απόφοιτη ΠΤΔΕ
 • Συντονιστής
 • Καμένος στον κύβο!
 • *****
 • Μηνύματα: 5389
 • Φύλο: Γυναίκα
Ανακοινώσεις Ε.Κ.Π.Α.
« στις: Οκτωβρίου 13, 2014, 19:18:40 »
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Α.

Διευκρινίσεις για τη φύλαξη και την καθαριότητα στο Ε.Κ.Π.Α.


Οι Πρυτανικές Αρχές από την ανάληψη των καθηκόντων τους επεσήμαναν σε όλους τους αρμόδιους φορείς το οξύτατο πρόβλημα της φύλαξης των πανεπιστημιακών χώρων. Σημειώνουμε ότι η φύλαξη του Ε.Κ.Π.Α. πραγματοποιείτο από μόνιμο ή με σχέση Ι.Δ.Α.Χ. προσωπικό φύλαξης, καθώς και -μέσω ανοικτού διαγωνισμού- από προσωπικό εταιρειών φύλαξης. Η Πολιτεία, όμως, ενώ έθεσε σε διαθεσιμότητα όλο το μόνιμο ή με σχέση Ι.Δ.Α.Χ. προσωπικό φύλαξης, παράλληλα μείωσε την επιχορήγηση προς το Ε.Κ.Π.Α., τη στιγμή που θα έπρεπε να καλύψουμε τα κενά φύλαξης -λόγω της διαθεσιμότητας- μέσω νέου διαγωνισμού, με τις γνωστές χρονοβόρες διαδικασίες!

Ωστόσο, επισημαίνουμε ότι οι Πρυτανικές Αρχές έχουν ήδη ενημερωθεί πάνω σε διάφορα επιμέρους ζητήματα ασφάλειας και επεξεργάζονται τον καταλληλότερο τρόπο σύντομης αντιμετώπισής τους, ούτως ώστε να υπάρξει η απαιτούμενη ασφάλεια σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος. Είναι αυτονόητη η ανάγκη στις περιπτώσεις που παραβιάζεται η νομιμότητα να επεμβούν τα αρμόδια από το νόμο όργανα.

Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι καθ’ όλο τον μήνα Σεπτέμβριο συνεχίσθηκαν οι επαφές και οι ενέργειες της Διοίκησης του Πανεπιστημίου για την υπέρβαση των νομοθετικών και διοικητικών εμποδίων ως προς το θέμα της καθαριότητας των πανεπιστημιακών χώρων. Ήδη από το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου υπάρχουν πλέον μερικά πρώτα αποτελέσματα (λειτουργούν πλέον συνεργεία καθαριότητας) και αναμένεται η πλήρης αντιμετώπιση του προβλήματος.
Το ptde.gr πρόκειται να κλείσει σύντομα. Για πληροφορίες στείλτε πμ σε: λιβελούλα, asimeniasfika, TheReader

Αποσυνδεδεμένος asimeniasfika

 • Απόφοιτη ΠΤΔΕ
 • Συντονιστής
 • Καμένος στον κύβο!
 • *****
 • Μηνύματα: 5389
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Ανακοινώσεις Ε.Κ.Π.Α.
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 03, 2014, 17:16:08 »
Επιστολή Αναπληρωτή Πρύτανη Καθηγ. κ. Ν. Μυλωνά

http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/anakoinoseis/proboli-anakoinwshs/epistoli-anaplhrwti-prytanh-ka8hg-k-n-mylwna.html

Σχετικά με τα οικονομικά και τις δαπάνες του ΠανεπιστημίουΑγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,

            Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο λειτουργίας του Πανεπιστημίου μας καθώς βιώνουμε τις αρνητικές επιπτώσεις μιας διαρκούς μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα, από το 2009 έως και το 2015, η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε κατά 74% ενώ αβεβαιότητα υπάρχει ως προς την πολιτική χρηματοδότησης που θα ακολουθηθεί τα επόμενα χρόνια.

            Η χρηματοδότηση του τακτικού προϋπολογισμού για το 2015 ανέρχεται στο ποσό των 11.279.346 ευρώ ενώ η προβλεπόμενη δαπάνη για το ηλεκτρικό ρεύμα στα 6.500.000 ευρώ. Γίνεται αντιληπτό ότι ο τακτικός προϋπολογισμός αδυνατεί να καλύψει όλες τις ανελαστικές δαπάνες όπως είναι η φύλαξη, η καθαριότητα, το φώς, το νερό, το τηλέφωνο και το πετρέλαιο θέρμανσης. Περαιτέρω, τα χρήματα που ετησίως διαθέτει ο ΕΛΚΕ δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των αναγκαίων δαπανών για την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου και την ερευνητική υποστήριξη των μελών ΔΕΠ ακόμη και εάν όλα τα έσοδα του ΕΛΚΕ μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

            Πρώτιστο μέλημα της νέας Πρυτανείας είναι να παραμείνει λειτουργικό το Πανεπιστήμιο, μειώνοντας σημαντικά τα έξοδα όπου είναι εφικτό, όπως π.χ. είναι η μείωση των μισθωμάτων που καταβάλλει το ΕΚΠΑ σε τρίτους. Όμως, για τη μείωση των δαπανών στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (φως, νερό, τηλέφωνο) θα πρέπει ο καθένας μας να φροντίσει να περιορίσει τη χρήση των υπηρεσιών αυτών στα απαραιτήτως αναγκαία αποφεύγοντας τη σπατάλη που προξενείται από άσκοπη χρήση. Για να μην επηρεαστούν οι βασικές λειτουργίες του ΕΚΠΑ εξαιτίας της υπο-χρηματοδότησής του από την Πολιτεία, είναι άμεση και αναγκαία η περιστολή του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας.

            Πιστεύω ότι θα ανταποκριθείτε στην ανάγκη που δημιουργείται για μείωση των δαπανών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας ώστε να κατορθώσει το Πανεπιστήμιο να ανταποκριθεί στην αποστολή του. Με την ευχή για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο, δημιουργικό, εξωστρεφές και κοντά στην κοινωνία.

 

Με τιμή,

Καθηγ. Νικόλαος Μυλωνάς

Αναπληρωτής Πρύτανη
Το ptde.gr πρόκειται να κλείσει σύντομα. Για πληροφορίες στείλτε πμ σε: λιβελούλα, asimeniasfika, TheReader

Αποσυνδεδεμένος asimeniasfika

 • Απόφοιτη ΠΤΔΕ
 • Συντονιστής
 • Καμένος στον κύβο!
 • *****
 • Μηνύματα: 5389
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Ανακοινώσεις Ε.Κ.Π.Α.
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 03, 2014, 17:18:34 »
Τι άλλο θα δούμε;!  : dontknow
Το ptde.gr πρόκειται να κλείσει σύντομα. Για πληροφορίες στείλτε πμ σε: λιβελούλα, asimeniasfika, TheReader