• Δεκεμβρίου 12, 2019, 19:44:04
• Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
 
Νέα:
Το ptde.gr πρόκειται να κλείσει. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ενεργά στη συνέχεια του φόρουμ παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τις συντονίστριες λιβελούλα, asimeniasfika, TheReader ή να στείλουν μήνυμα στο ptde.gr@gmail.com

Αποστολέας Θέμα: Ο νόμος για τα συγγράμματα  (Αναγνώστηκε 4933 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος το κακόMaraki

  • Πρωτάκι!
  • ***
  • Μηνύματα: 201
Ο νόμος για τα συγγράμματα
« στις: Μαρτίου 28, 2011, 22:59:50 »
Δικαιούμαστε τόσα συγγράμματα (πακέτα βιβλίων) όσα και τα μαθηματα για να πάρουμε πτυχίο. Δηλαδή 49.

Οι φοιτητές ή σπουδαστές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.)  έχουν το δικαίωμα δωρεάν προμήθειας και επιλογής ενός (1) διδακτικού συγγράμματος για κάθε διδασκόμενο υποχρεωτικό ή επιλεγόμενο μάθημα του προγράμματος σπουδών που ανταποκρίνεται κατά τρόπο ολοκληρωμένο στο γνωστικό του αντικείμενο και καλύπτει κατά το δυνατόν ολόκληρο ή το μεγαλύτερο μέρος της ύλης και του περιεχομένου του μαθήματος, όπως καθορίζεται στον Οδηγό Σπουδών σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών του οικείου Τμήματος.

 Tα παραπάνω προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα του υπ. Παιδείας το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, ενώ ορίζει ότι «οι φοιτητές ή σπουδαστές των Α.Ε.Ι. δικαιούνται δωρεάν προμήθειας και επιλογής αριθμού διδακτικών συγγραμμάτων ίσου με τον συνολικό αριθμό των υποχρεωτικών και επιλεγόμενων μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου. Αν οι φοιτητές ή σπουδαστές επιλέξουν περισσότερα επιλεγόμενα μαθήματα από όσα απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, το δικαίωμα δωρεάν προμήθειας και επιλογής συγγραμμάτων δεν επεκτείνεται και στα επιπλέον μαθήματα που επέλεξαν και εξετάστηκαν οι φοιτητές ή σπουδαστές, ακόμη και αν αυτά υπολογίζονται για τη λήψη του πτυχίου».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Γραμματείας ο νόμος των 49 συγγραμμάτων ισχύει μόνο για τους φοιτητές από το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 και έπειτα!Δηλαδή, για τα υπόλοιπα έτη η καταμέτρηση των συγγραμμάτων αρχίζει από το 2008-2009,ενώ συγγράμματα που έχουν δηλωθεί πρίν από αυτό το έτος δεν θα καταμετρηθούν.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 02, 2014, 18:47:05 από λιβελούλα »
"Quod Me Nutrit, Me Destruit"