• Δεκεμβρίου 05, 2019, 20:25:13
• Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
 
Νέα:
Παρακαλούμε να γράφετε με μικρούς, ελληνικούς χαρακτήρες.

Αποστολέας Θέμα: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο  (Αναγνώστηκε 58749 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος asimeniasfika

 • Απόφοιτη ΠΤΔΕ
 • Συντονιστής
 • Καμένος στον κύβο!
 • *****
 • Μηνύματα: 5390
 • Φύλο: Γυναίκα
Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο
« στις: Σεπτεμβρίου 12, 2011, 19:24:53 »
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου παιδείας αλλάζει τόσο ο τρόπος έκδοσης/διανομής όσο και τα κριτήρια καθορισμού των δικαιούχων του πάσου

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση:
Οι φοιτητές θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους για την χρογήγηση του πάσου από το δικτυακό τόπο http://paso.minedu.gov.gr/, ο οποίος θα ενεργοποιηθεί με την έναρξη της λειτουργίας της υπηρεσίας.
Κατόπιν, και αφού εγκριθεί η αίτηση από την οικεία Γραμματεία, θα μπορεί ο φοιτητής να παραλαμβάνει το Δελτίο του από το συγκεκριμένο σημείο παράδοσης, το οποίο  θα έχει επιλέξει κατά την υποβολή της αίτησης του.
Ως σημεία παράδοσης είναι προκαθορισμένα εμπορικά καταστήματα που έχουν προσδιοριστεί από τον ανάδοχο του έργου.
Το τελικό κόστος για την παραλαβή του Δελτίου, μετά την διενέργεια του αντίστοιχου διαγωνισμού, ανέρχεται στα 2.56 ευρώ (συμπ. Φ.Π.Α.) και θα επιβαρύνει τον φοιτητή, ο οποίο όμως δεν θα χρεώνεται για έκδοση φωτογραφιών και την αγορά της παλιάς κάρτας, όπως ίσχυε παλίοτερα σε πολλές περιπτώσεις.

Το νέο πάσο θα είναι τύπου πιστωτικης κάρτας, θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, με ενσωματωμένη την φωτογραφία του δικαιούχου, ειδικό ολόγραμμα ασφαλείας και τα στοιχεία του με λατινικούς χαρακτήρες (για χρήση και στο εξωτερικό). Για την είσοδο στο πληροφοριακό σύστημα οι φοιτητές θα χρησιμοποιούν τα ίδια στοιχεία πιστοποίησης (όνομα χρήστη κ κωδικό) με αυτά της υπηρεσίας Έυδοξος. Αναλυτικές οδηγίες και παραδείγματα μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα της νέας υπηρεσίας.

Οι δικαιούχοι του νέου δελτίου ειδικού εισιτηρίου είναι:

   
 • Οι φοιτητές του πρώτου κύκλου σπουδών εφόσον δεν έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη φοίτησης (όπου ν η διάρκεια που προβλέπεται στο ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών).
 • Οι φοιτητές του δεύτερου κύκλου σπουδών για όσα έτη διαρκεί η φοίτηση τους, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών.
 • Οι φοιτητές του τρίτου κύκλου σπουδών, για 4 έτη από την ημερομηνίας εγγραφής τους.


Δεν δικαιούνται πάσο οι φοιτητές που έχουν υπερβεί το εικοστό ένατο (29) έτος της ηλικίας τους, την ημέρα υποβολής της αίτησης ή έχουν εισαχθεί με κατατακτήριες εξετάσεις. Επιπλέον, η για οποιονδήποτε λόγο διακοπή της φοιτητικής ιδιότητας συνεπάγεται αυτόματα παύση του δικαιώματος κατοχής του πάσου, το οποίο σε αυτή τη περίπτωση επιστρέφεται στη γραμματεία του οικείου τμήματος.

Κάθε Γραμματεία συνδέεται με το Κέντρικό Πληροφοριακό Σύστημα μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής από την οποίο μπορεί να παρακολουθεί τις αιτήσεις των φοιτητών.


Τέλος, για την ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα, σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν συνεννόησης με τους συγκοινωνιακούς φορείς (ΟΑΣΑ), παρατείνεται η ισχύς των δελτίων ειδικού εισιτηρίου του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011 ως και την 30η Σεπτεμβρίου 2011.

Οι πρωτοετείς φοιτητές, ως την 30η Σεπτεμβρίου, θα μπορούν να κάνουν χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με τις αντίστοιχες εκπτώσεις, με την επίδειξη της βεβαίωσης εγγραφής στο Τμήμα, την οποίο εκδίδουν οι Γραμματείες και την αστυνομική τους ταυτότητα, εως ότου παραλάβουν το επίσημο Δελτίο τους.
-----------------------------------------------------------------------------------------

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 19, 2011, 17:06:57 από asimeniasfika »
Το ptde.gr πρόκειται να κλείσει σύντομα. Για πληροφορίες στείλτε πμ σε: λιβελούλα, asimeniasfika, TheReader

Αποσυνδεδεμένος asimeniasfika

 • Απόφοιτη ΠΤΔΕ
 • Συντονιστής
 • Καμένος στον κύβο!
 • *****
 • Μηνύματα: 5390
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2011, 18:20:06 »
Συχνές ερωτήσεις (FAQ) για το νέο τρόπο έκδοσης πάσο
http://paso.minedu.gov.gr/FAQ.aspx


1.Ποιά διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για να αποκτήσω το ΠΑΣΟ μου;

Από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12  οι φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας θα παραλαμβάνουν το δελτίο ειδικού εισιτηρίου (ΠΑΣΟ), κατόπιν ηλεκτρονικής αίτησής τους σε ειδικά διαμορφωμένο για το σκοπό αυτό πληροφοριακό σύστημα. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε περιγράφεται εκτενώς εδώ.

2.Ποια είναι η χρονική περίοδος υποβολής των αιτήσεων για απόκτηση του ΠΑΣΟ;

Οι φοιτητές θα μπορούν να υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση καθ'όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2011-12.

3.Ποιοί φοιτητές δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση για απόκτηση ΠΑΣΟ;

Οι δικαιούχοι του νέου δελτίου ειδικού εισιτηρίου είναι:

α) Οι φοιτητές πλήρους φοίτησης του πρώτου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ για όσα έτη απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών προσαυξημένα κατά δύο (2) έτη.

β) Οι φοιτητές μερικής φοίτησης του πρώτου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ για διπλάσια έτη από όσα απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών.

γ) Οι φοιτητές του δεύτερου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου για όσα έτη διαρκεί η φοίτησή τους σύμφωνα με το εκάστοτε ενδεικτικό πρόγραμμα δεύτερου κύκλου σπουδών.

δ) Οι φοιτητές του τρίτου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι διδακτορικού τίτλου για τέσσερα (4) έτη από την ημερομηνία εγγραφής τους.

ε) Οι φοιτητές-πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτων κρατών, οι οποίοι σπουδάζουν σε ημεδαπό ΑΕΙ στα πλαίσια του προγράμματος κινητικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Erasmus» για όσο χρόνο διαρκεί η φοίτησή τους στο ημεδαπό ΑΕΙ.

Η για οποιοδήποτε λόγο διακοπή της φοιτητικής ιδιότητας συνεπάγεται αυτόματα παύση του δικαιώματος κατοχής του δελτίου ειδικού εισιτηρίου, το οποίο στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να επιστρέφεται στη Γραμματεία του οικείου Τμήματος.

4.Είμαι προπτυχιακός φοιτητής, πώς θα εισέλθω στο σύστημα;

Οι προπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή με τους κωδικούς (username, password) που έχουν λάβει από το οικείο ίδρυμα για την πρόσβαση στον Εύδοξο και τις λοιπές ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

5.Τι μπορώ να κάνω σε περίπτωση που χάσω τους κωδικούς μου / αντιμετωπίζω πρόβλημα με την είσοδό μου στην εφαρμογή ως προπτυχιακός φοιτητής;

Για θέματα που αφορούν την πρόσβασή σας στην εφαρμογή φοιτητών για το ΠΑΣΟ (Όνομα Χρήστη/Κωδικός Πρόσβασης) θα πρέπει να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Τμήματός ή στο Κέντρο Δικτύων του Ιδρύματός σας.

6.Είμαι μεταπτυχιακός/διδακτορικός φοιτητής και δεν έχω λάβει το sms για την πιστοποίηση του λογαριασμού μου. Τι μπορώ να κάνω;

Εάν δεν έχετε λάβει το sms με τον 8-ψήφιο κωδικό σας (π.χ γιατί συμπλήρωσατε λάθος τον αριθμό κινητού ή σβήσατε κατά λάθος το μήνυμα), μπορείτε να μεταβείτε στην καρτέλα Στοιχεία Φοιτητή, να εισάγετε εκ νέου το κινητό σας τηλέφωνο και έπειτα να πατήσετε διαδοχικά τα κουμπιά «Ενημέρωση Στοιχείων Χρήστη» και «Επαναποστολή SMS Πιστοποίησης».

7.Είμαι μεταπτυχιακός/διδακτορικός φοιτητής και δε θυμάμαι το όνομα χρήστη που δήλωσα. Τι να κάνω;

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το Γραφείο Αρωγής Χρηστών στο 801-11-31-400.

8.Είμαι μεταπτυχιακός/διδακτορικός φοιτητής και δε θυμάμαι τον κωδικό πρόσβασης για να εισέλθω στο λογαριασμό μου. Πως μπορώ να τον ανακτήσω;

Θα πρέπει να επιλέξετε από την Αρχική σελίδα την επιλογή Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης. Θα πρέπει να εισάγετε το όνομα χρήστη με το οποίο εγγραφήκατε στο σύστημα και το κινητό τηλέφωνο με το οποίο πιστοποιήσατε το λογαριασμό σας. Ο νέος σας κωδικός πρόσβασης θα σας αποσταλεί σε αυτόν τον αριθμό κινητού.

9.Οριστικοποίησα την αίτησή μου αλλά έπειτα διαπίστωσα ότι περιέχει λάθη. Τι μπορώ να κάνω;

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Τμήματός σας και να της ζητήσετε να ορίσει την αίτησή σας σε κατάσταση "Χρειάζεται επεξεργασία από φοιτητή".

10.Ολοκλήρωσα τη διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης. Πότε θα παραλάβω το ΠΑΣΟ;

Θα πρέπει να περιμένετε τον έλεγχο της αίτησής σας από τη Γραμματεία του Τμήματός σας και την τελική έγκριση. Το ΠΑΣΟ θα βρίσκεται στο σημείο παράδοσης το πολύ πέντε εργάσιμες ημέρες μετά την έγκριση της αίτησης από τη Γραμματεία. Θα λάβετε σχετική ειδοποίηση με sms ή e-mail ή από τον προσωπικό σας λογαριασμό στο πληροφοριακό σύστημα για την άφιξη του ΠΑΣΟ στο σημείο παράδοσης που έχει επιλέξει.

11.Από πού θα παραλάβω το ΠΑΣΟ;

Το ΠΑΣΟ δε θα το παραλαμβάνετε πλέον από τη Γραμματεία του Τμήματός σας, αλλά από συγκεκριμένο σημείο παράδοσης, το οποίο θα έχετε επιλέξει μεταξύ όλων των διαθέσιμων ανά την Επικράτεια κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής σας αίτησης. Κατά την παραλαβή του ΠΑΣΟ θα πρέπει να επιδεικνύετε την αστυνομική σας ταυτότητα και να αναφέρετε τον μοναδικό αριθμό του ΠΑΣΟ σας, τον οποίο θα έχετε λάβει με sms και e-mail.

12.Μπορεί να παραλάβει το ΠΑΣΟ μου κάποιος άλλος εκτός από μένα;

Σε περίπτωση παραλαβής του ΠΑΣΟ από τρίτο πρόσωπο θα απαιτείται να επιδεικνύεται η σχετική νόμιμη εξουσιοδότηση.

13.Για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμένει το ΠΑΣΟ στο σημείο παράδοσης μέτα την ημερομηνία εκδοσής του;

Το ΠΑΣΟ θα παραμένει στο σημείο παράδοσης για δύο μήνες από την ημέρα της εκτύπωσής του και τη σχετική ειδοποίηση προς το φοιτητή.  Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν προσέλθει για την παραλαβή του ΠΑΣΟ εντός των δύο μηνών, η αίτησή του θα θεωρείται άκυρη. Εάν ο φοιτητής επιθυμεί να παραλάβει το ΠΑΣΟ μετά το πέρας των δύο μηνών, τότε υποβάλλει νέα αίτηση και ακολουθείται η διαδικασία από την αρχή.

14.Θα επιβαρυνθώ οικονομικά για την απόκτηση του ΠΑΣΟ;

Ναι, κατά την παραλαβή του ΠΑΣΟ θα πρέπει να καταβάλλετε το αντίτιμο των 2,46 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

15.Τί κάνω σε περίπτωση απώλειας/κλοπής του ΠΑΣΟ;

Θα πρέπει να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Τμήματός σας, προσκομίζοντας τη σχετική δήλωση απώλειας/κλοπής από την αστυνομία και ζητώντας την επανέκδοση του δελτίου. Κατόπιν της έγκρισης επανέκδοσης από τη Γραμματεία, η διαδικασία απόκτησης ΠΑΣΟ επαναλαμβάνεται από την αρχή.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 22, 2011, 18:39:53 από asimeniasfika »
Το ptde.gr πρόκειται να κλείσει σύντομα. Για πληροφορίες στείλτε πμ σε: λιβελούλα, asimeniasfika, TheReader

Αποσυνδεδεμένος asimeniasfika

 • Απόφοιτη ΠΤΔΕ
 • Συντονιστής
 • Καμένος στον κύβο!
 • *****
 • Μηνύματα: 5390
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 01:04:42 »
Οδηγίες για την εγγραφή στο σύστημα και την αίτηση

http://paso.minedu.gov.gr/Files/Students_Manual.pdf


(τη φωτογραφία μας την ανεβάζουμε εμείς από τον υπολογιστή μας)
Το ptde.gr πρόκειται να κλείσει σύντομα. Για πληροφορίες στείλτε πμ σε: λιβελούλα, asimeniasfika, TheReader

Αποσυνδεδεμένος elenne

 • Προνήπιο!
 • *
 • Μηνύματα: 10
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 12:54:07 »
παιδια καλησπερα, ξεκινησαν σημερα οι αιτησεις για το πασο έτσι δεν είναι?? αλλα στην υπηρεσία αναφέρει ως προυπόθεση ότι θα π΄ρεπει να έχουμε εγγραφει πο την γραμματεία και για αυτό το εξάμηνο, δηλαδη να έχουμε σφραγίσει το πάσο μας??και πως θα γίνει αυτό όταν η σχολή είναι σε κατάληψη??και απο την αλλη το πασο που εχουμε ηδη ισχυει μεχρι τελος του μηνα... : &%$

ευχαριστω ! ! !

Αποσυνδεδεμένος Giwrgitsa1

 • Προνήπιο!
 • *
 • Μηνύματα: 16
Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 13:22:04 »
Καλημερα παιδια! να ρωτησω κατι; στη διευθυνση μονιμης κατοικιας βαζουμε τη διευθυνση της πολης που μενουν οι γονεις μας η αυτη που μενουμε εμεις στην αθηνα?

Αποσυνδεδεμένος asimeniasfika

 • Απόφοιτη ΠΤΔΕ
 • Συντονιστής
 • Καμένος στον κύβο!
 • *****
 • Μηνύματα: 5390
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 13:49:57 »
Καλύτερα τη διεύθυνση στην Αθήνα, εφόσον είναι η πόλη όπου σπουδάζουμε.
Το ptde.gr πρόκειται να κλείσει σύντομα. Για πληροφορίες στείλτε πμ σε: λιβελούλα, asimeniasfika, TheReader

Αποσυνδεδεμένος fenia

 • Πεμπτάκι!
 • *******
 • Μηνύματα: 1231
Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 14:40:36 »
παιδια καλησπερα, ξεκινησαν σημερα οι αιτησεις για το πασο έτσι δεν είναι?? αλλα στην υπηρεσία αναφέρει ως προυπόθεση ότι θα π΄ρεπει να έχουμε εγγραφει πο την γραμματεία και για αυτό το εξάμηνο, δηλαδη να έχουμε σφραγίσει το πάσο μας??και πως θα γίνει αυτό όταν η σχολή είναι σε κατάληψη??και απο την αλλη το πασο που εχουμε ηδη ισχυει μεχρι τελος του μηνα... : &%$

ευχαριστω ! ! !

Για την εγγραφή δεν γνωρίζω,αλλά για την ισχύ του πάσο μην αγχώνεσαι.Επειδή κι εγώ θα λείπω εκτός Αθηνών και δεν θα κάνω τώρα τη διαδικασία να το ανανεώσω πήγα και ρώτησα στη γραμματεία και μου είπαν ότι αντί για το πάσο μπορώ να δείχνω το τρίπτυχο.Οπότε κι αν παραλάβεις το καινούριο πάσο μετά τις 30 Σεπτέμβρη έχε πάνω σου τρίπτυχο.
'Τί είναι,όμως,ο εαυτός;
Είναι η επιτομή όλων όσα θυμόμαστε.
Γι' αυτό και το τρομακτικό στον θάνατο
δεν είναι η απώλεια του μέλλοντος,
αλλά η απώλεια του παρελθόντος.'

Αποσυνδεδεμένος Madame Bovary

 • Προνήπιο!
 • *
 • Μηνύματα: 8
Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 15:18:17 »
Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου
H εφαρμογή δεν είναι προσωρινά διαθέσιμη.
Λυπούμαστε πολύ για την ταλαιπωρία.    Καλή αρχή!! : asxoliasto : asxoliasto

Αποσυνδεδεμένος maraki23

 • Νηπιαγωγείο!
 • **
 • Μηνύματα: 78
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 16:01:39 »
παιδιά εμενα παντως μια χαρα εγινε και σταλθηκε η αιτηση (οι κωδικοι ειναι οι ιδιοι με αυτους που βαζουμε στο my-studies)!
υγεία, ΔΟΥΛΕΙΑ & καλή τύχη στη ζωή!