PHP WARNING 
PHP WARNING 
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα
ptde.gr forum
28 Αύγουστος, 2014, 01:56:03 *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα:

Αυτό το φόρουμ δε λειτουργεί πια και έχει πάψει να ενημερώνεται. Συνεχίζουμε στο νέο Forum του ptde.gr.
http://www.ptde.gr/forum2011
 
   Αρχική   Βοήθεια Αναζήτηση Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1] 2 3 4   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα  (Αναγνώστηκε 26777 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
alexandra
Department's of Primary Education PROUD Graduate
Εγγεγραμένα μέλη
υπερήλικας
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.442WWW
« στις: 27 Μάρτιος, 2008, 14:08:32 »

Ποιοι το δικαιούνται


Το Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα καταβάλλεται για τους προπτυχιακούς φοιτητές των Ιδρυμάτων του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδος, καθώς και των Σχολών του Πανεπιστημίου της Κύπρου που περιλαμβάνονται στο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εφ’ όσον πληρούνται και οι λοιπές προϋποθέσεις.

Το επίδομα χορηγείται για όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές της οικογένειας, εφ’ όσον διαμένουν σε άλλη πόλη αυτής της κύριας κατοικίας τους, ανεξάρτητα αν φοιτούν στην ίδια ή σε διαφορετικές Σχολές και πόλεις και διαμένουν σε μία ή περισσότερες οικίες.


Ποιοι δεν το δικαιούνται


Δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου ή για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, καθώς και οι φοιτητές των Αστυνομικών και Στρατιωτικών Σχολών.


Δικαιούχος λήψης επιδόματος


Το επίδομα χορηγείται στο πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής.

Κατ’ εξαίρεση δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφ’ όσον:

α) είναι ορφανός από τους δύο γονείς

β) οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού

γ) είναι πάνω από 25 ετών

δ) είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται προστατευόμενο μέλος.

Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση που η σύζυγος είναι φοιτήτρια, εφ’ όσον έχει δικά της εισοδήματα και συντρέχουν και οι άλλες προϋποθέσεις, δικαιούχος είναι η ίδια. Δεν υπάρχει καταληκτική ηλικία δικαιούχου για τη χορήγηση του επιδόματος.


Διάρκεια επιδότησης


Χορηγείται για τόσα έτη όσα είναι και τα έτη σπουδών της Σχολής ή του Τμήματος σύμφωνα με τον κανονισμό της λειτουργίας τους. Επισημαίνεται όμως, ότι η έναρξη φοίτησης συμπίπτει χρονικά με την αρχική εγγραφή στη Σχολή ή το Τμήμα ανεξαρτήτως εξαμήνου εγγραφής. Επομένως, αν για παράδειγμα φοιτητής που έχει εγγραφεί το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 (ανεξαρτήτως εξαμήνου, χειμερινού ή εαρινού) και η φοίτηση προβλέπεται τετραετής το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 δεν δικαιούται το επίδομα. Ο φοιτητής που εγγράφεται για πρώτη φορά στο πρώτο έτος αλλά στο β’ εξάμηνο (εαρινό) υποχρεούται να υποβάλλει αίτηση-υπεύθυνη δήλωση εντός 5 πρώτων ημερών κάθε ημερολογιακού έτους καθώς δικαιούται ολόκληρο το επίδομα


Προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος


Προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος αυτού αθροιστικώς είναι οι εξής:


1) Ο φοιτητής να διαμένει σε μισθωμένη οικία λόγω των σπουδών του, σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας του στην οποία οι γονείς του ή ο ίδιος δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας.

Το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης θεωρείται ως μία πόλη. Επίσης, θεωρείται ως μια πόλη ο Νομός Αττικής, πλην όλων των νησιωτικών περιοχών του, καθώς και των πόλεων ή περιοχών του που απέχουν από το κέντρο της Αθήνας περισσότερο από σαράντα (40) χιλιόμετρα, οι οποίες θεωρούνται ως αυτοτελείς πόλεις.

Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι θεωρημένο σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. στο όνομα του γονέα ή του ίδιου του φοιτητή. Εάν υπάρχει συγκατοίκηση φοιτητών θα πρέπει να εμφανίζονται ως μισθωτές όλοι οι φοιτητές ή οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους. Γίνονται δεκτά μισθωτήρια με έναρξη ισχύος μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής των δικαιολογητικών, ανεξάρτητα αν πρόκειται για παλιό ή νέο φοιτητή. Ως μίσθωση θεωρείται και η διαμονή σε ξενοδοχείο ή πανσιόν υπό την προϋπόθεση ότι θα προσκομίζει ο φοιτητής βεβαίωση τουλάχιστον δίμηνης διαμονής , όπου θα αναφέρεται ότι έχει πραγματοποιηθεί εντός του ακαδημαϊκού έτους για το οποίο χορηγείται το επίδομα και σε καμία περίπτωση εκτός αυτού (π.χ. Αύγουστο), και απόδειξη παροχής υπηρεσιών (σε επικυρωμένο αντίγραφο) για το ίδιο διάστημα. Δεν θεωρείται μίσθωση η διαμονή σε φοιτητική εστία ή οικοτροφείο.


2) να αποδεικνύεται η φοίτησή τους με πιστοποιητικό της σχολής ή τμήματος, στο οποίο βεβαιώνεται ότι ο φοιτητής είχε επιτυχία στις εξετάσεις τουλάχιστον στα μισά του συνολικού αριθμού των μαθημάτων του, που προβλέπεται στο ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών του προηγούμενου έτους ή των αντίστοιχων δύο εξαμήνων, εκτός του πρώτου έτους για το οποίο απαιτείται μόνο πιστοποιητικό εγγραφής.


3) το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους, να μην υπερβαίνει τα τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των ανηλίκων τέκνων του, από κάθε πηγή. Η εν λόγω εισοδηματική ενίσχυση δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο χορηγείται.


4) οι γονείς του φοιτητή ή ο ίδιος να μην είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών (ιδιοχρησιμοποιουμένων ή εκμισθωμένων) που υπερβαίνουν τα διακόσια (200) τ.μ., με εξαίρεση κατοικίες ή διαμερίσματα που βρίσκονται σε δήμο ή κοινότητα με πληθυσμό λιγότερο των τριών (3.000) χιλιάδων κατοίκων (πρέπει να αποδεικνύεται με επίσημο έγγραφο).

5) Διευκρινίζεται ότι οι κάτοικοι Κύπρου για την απόδειξη της κυριότητας ή μη κατοικίας, θα πρέπει να προσκομίζουν σχετική βεβαίωση από αρμόδια αρχή όπως π.χ. δημοτική, κοινοτική.

6) Σύμφωνα με το έγγραφο Φ5/17682/Β3/18.02.2005 του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκ/των Διεύθυνσης Σπουδών και Φοιτ. Μέριμνας οι Κύπριοι, καθώς και οι προερχόμενοι από τις λοιπές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης φοιτητές ή σπουδαστές δικαιούνται να λαμβάνουν το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα ανεξαρτήτως από τον τρόπο εισαγωγής τους, εάν και εφόσον πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για τη χορήγησή του.


Δικαιολογητικά


Η αίτηση – υπεύθυνη δήλωση χορήγησης του επιδόματος υποβάλλεται εντός του πρώτου τριμήνου κάθε έτους.

Με την αίτηση συνυποβάλλονται :

α) Πιστοποιητικό της Σχολής ή του Τμήματος που σπουδάζει ο φοιτητής, το οποίο εκδίδεται εντός των τριών πρώτων μηνών κάθε ημερολογιακού έτους και φέρει πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή της Γραμματείας του Τμήματος ή της Σχολής. Ειδικά για τους φοιτητές που έχουν εγγραφεί (για πρώτη φορά) στο πρώτο έτος σπουδών, στο πιστοποιητικό αναφέρεται μόνο η εγγραφή του φοιτητή στη Σχολή.

Στο πιστοποιητικό αναφέρονται αναλυτικά, το έτος εισαγωγής του φοιτητή, το έτος φοίτησης, τα συνολικά έτη σπουδών, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της Σχολής καθώς και η επιτυχία, τουλάχιστον στο ήμισυ, του συνολικού αριθμού των μαθημάτων του προηγουμένου έτους ή των αντιστοίχων εξαμήνων, όπως αυτά προβλέπονται στο ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών.


β) Μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας στον τόπο φοίτησης και σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των σαράντα (40) χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης στην οποία εδρεύει η Σχολή ή το Τμήμα αυτής, ανεξάρτητα αν βρίσκεται στον ίδιο ή σε άλλο νομό από την έδρα της σχολής.από το in.gr
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Μάρτιος, 2008, 14:11:27 από alexandra » Καταγράφηκε

**Carpe Diem**
lydia89
Αριστούχος Πτυχιούχος ΠΤΔΕ!!!!
Συντονιστής
μαθουσάλας
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 6.490


Όταν Έχω Διάβασμα Βαριέμαι


« Απάντηση #1 στις: 01 Μάρτιος, 2010, 17:24:47 »

Oι αιτήσεις για τη χορήγηση του φοιτητικού επιδόματος έχουν αρχίσει και θα λήξουν στις 31/3/2010. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να προσέλθουν στη γραμματεία για να συμπληρ'ωσουν την αίτηση τις ημέρες και ώρες που δέχεται.
Καταγράφηκε

Δια βίου αβίωτη μάθηση....
dreamxr11
Διαχειριστής
μαθουσάλας
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.474« Απάντηση #2 στις: 07 Φεβρουάριος, 2011, 23:52:05 »

Oι αιτήσεις για τη χορήγηση του φοιτητικού επιδόματος έχουν αρχίσει και λήγουν στις 31/3/2011. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να προσέλθουν στη γραμματεία για να υποβάλλουν την αίτηση.
Καταγράφηκε

Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι να ξέρεις πως σ' αγαπούν επειδή είσαι ο εαυτός σου, ή, σωστότερα ότι σ' αγαπούν παρ' όλο που είσαι ο εαυτός σου...
-------------------------------------------------------------------
mikriaderfoula
Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: 08 Φεβρουάριος, 2011, 04:22:58 »

τελεια!!ακουγεται οτι αλλαξανε τα κριτηρια φετος..ισχυει??
Καταγράφηκε
ladygagagagaga
Εγγεγραμένα μέλη
νήπιο
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 6


« Απάντηση #4 στις: 11 Μάρτιος, 2011, 18:12:39 »

 help

Kalispera paidia!Tha ithela ama mporeite na mou lusete mia aporia..
Katarxas spoudazw se allh sxoli, se alli poli kai o logos pou grafthka edw einai apla gia na enhmerwthw gia to an isxuei mia sugkekrimenh proupothesh ws pros to foithtiko epidoma.
Perysi eixa perasei 5 mathimata kai gia na sumplhrwsw ton arithmo twn miswn mathimatwn ths xronias pou apaithtai gia th xorhghsh tou foithtikou epidomatos edwsa fetos ta alla 3.
Apefthinthika sth grammateia ths sxolhs mou kapoia stigmh wste na parw to xarti pou xreiazetai kai h idia mou eipe pws dn to dikaioumai gia ton logo oti dn perasa ta misa mathimata perusi kai edwsa fetos ta 3 gia na ta symplhrwsw.
H aporia mou loipon einai to an isxuei kai sth dikh sas sxolh afth h proupothesh h opoia parepiptontws dn uparxei sth nomothesia peri foithtikou epidomatos.
Elpizw na egina katanohth kai na mou dwthei mia apanthsh giati ekei pou proxwras kala me afta ta themata panta sou tyxainei mia stravi...!!
Καταγράφηκε
dreamxr11
Διαχειριστής
μαθουσάλας
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.474« Απάντηση #5 στις: 11 Μάρτιος, 2011, 20:45:31 »

Σε όλες τις σχολές ισχύει αυτή η προυπόθεση.  Στο πρώτο έτος το επίδομα καταβάλλεται σε όλες τους φοιτητές αρκεί να πληρούν τα οικονομικά κριτήρια. Άρα από το επόμενο και έπειτα θα πρέπει να έχεις περάσει τα μισά μαθήματα του προηγούμενου έτους για να δικαιούσαι το επίδομα.

Τα 3 μαθήματα που έδωσες φέτος μαζί με τα επόμενα που θα δώσεις θα μετρήσουν για του χρόνου και όχι για φέτος. Για αυτό δεν δικαιούσαι το επίδομα.
Καταγράφηκε

Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι να ξέρεις πως σ' αγαπούν επειδή είσαι ο εαυτός σου, ή, σωστότερα ότι σ' αγαπούν παρ' όλο που είσαι ο εαυτός σου...
-------------------------------------------------------------------
ladygagagagaga
Εγγεγραμένα μέλη
νήπιο
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 6


« Απάντηση #6 στις: 12 Μάρτιος, 2011, 01:01:01 »

Edwsa omws ta 3 pou xrwstousa perusi oxi 3 mathimata fetina...
Καταγράφηκε
dreamxr11
Διαχειριστής
μαθουσάλας
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.474« Απάντηση #7 στις: 12 Μάρτιος, 2011, 01:31:13 »

Έχει σημασία και σε περίοδο τα περνάς τα μαθήματα και όχι ποιού έτους είναι. Για να δικαιούσαι το επίδομα φέτος πρέπει να έχεις περάσει τα μισά μαθήματα του κανονικού προγράμματος σπουδών των τυπικών εξαμήνων σου από την περίοδο οκτώβρη του 2009 εως τον σεπτεμεβρη του 2010.

Αν πχ απο τον οκτώβρη του 2009 εως τον σεπτεμβρη του 2010 είχες 10 υποχρεωτικά μαθήματα θα έπρεπε να έχεις περάσει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα τουλάχιστον τα 5 για να το δικαιούσαι.
Καταγράφηκε

Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι να ξέρεις πως σ' αγαπούν επειδή είσαι ο εαυτός σου, ή, σωστότερα ότι σ' αγαπούν παρ' όλο που είσαι ο εαυτός σου...
-------------------------------------------------------------------
mikriaderfoula
Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: 12 Μάρτιος, 2011, 03:58:53 »

πρεπει να εχει περασει συνολικα 6 μαθηματα μεσα στο ακαδημαικο ετος ανεξαρτητα απο το αν ειναι προηγουμενου εξαμηνου ή οχι..
Καταγράφηκε
dreamxr11
Διαχειριστής
μαθουσάλας
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.474« Απάντηση #9 στις: 12 Μάρτιος, 2011, 12:18:34 »

Παραθέτω ακριβώς τις προυποθέσεις όπως τις διάβασα στο Πρώτο θέμα........

Δικαιολογητικά

Η αίτηση – υπεύθυνη δήλωση χορήγησης του επιδόματος υποβάλλεται εντός του πρώτου τριμήνου κάθε έτους.

Με την αίτηση συνυποβάλλονται :


α) Πιστοποιητικό της Σχολής ή του Τμήματος που σπουδάζει ο φοιτητής, το οποίο εκδίδεται εντός των τριών πρώτων μηνών κάθε ημερολογιακού έτους και φέρει πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή της Γραμματείας του Τμήματος ή της Σχολής. Ειδικά για τους φοιτητές που έχουν εγγραφεί (για πρώτη φορά) στο πρώτο έτος σπουδών, στο πιστοποιητικό αναφέρεται μόνο η εγγραφή του φοιτητή στη Σχολή.

Στο πιστοποιητικό αναφέρονται αναλυτικά, το έτος εισαγωγής του φοιτητή, το έτος φοίτησης, τα συνολικά έτη σπουδών, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της Σχολής καθώς και η επιτυχία, τουλάχιστον στο ήμισυ, του συνολικού αριθμού των μαθημάτων του προηγουμένου έτους ή των αντιστοίχων εξαμήνων, όπως αυτά προβλέπονται στο ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών....................................

--------------------------
Καταγράφηκε

Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι να ξέρεις πως σ' αγαπούν επειδή είσαι ο εαυτός σου, ή, σωστότερα ότι σ' αγαπούν παρ' όλο που είσαι ο εαυτός σου...
-------------------------------------------------------------------
Σελίδες: [1] 2 3 4   Πάνω
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!